Konflikter, blodtagning och mat

Jag är rädd för konflikter, kan inte hantera dem. Antingen blir jag väldigt ledsen eller vääldigt arg.
Jag är inte den som brukar vara arg, men nu har jag slagit sönder dörren till mitt rum. Och då menar jag inte att jag slagit på dörren utan I dörren..
När jag var yngre hade jag mycket problem med min ilska men i tonåren blev jag inåtagerande istället.
Nu är jag båda två. 
Men sedan jag var bältad i TRE ((??)) dygn i Norrköping på PIVA har jag inte varit bältad en ända gång. Varken på Säter eller där jag är nu.. Det är skönt, personalen inom rättspsykiatrin ser inte bältning som en utväg. Däremot så blir man isolerad, både för att skydda sig själv eller andra! Mååånga gånger det hänt under min vistelse.
((Ursäkta mina savfel är sjuukt trött)).....
 
Igårkväll mådde jag fruktansvärt dåligt och kunde inte sova. Tog kontakt med sjuksköterskan som gav mig zyptexa, gillar inte den medicinen eftersom man, eller JAG blir hungrig som tusan. En väldigt vanlig biverkning men det var behövligt. Två timmar senare somnade jag med korsoret framför mig och pennan i handen..
Inatt hoppas jag på en bättre nattsömn..Är glad för min favoritpersonal är tillbaka från sin semester och jobbar inatt..
 
Imorse tog dem blodprover på mig, blodvärden och näringsvärden. Mitt blodvärde ligger bättre än någonsin har inte anemi längre OCH ÄR INTE ENS PÅ GRÄNSEN!! Näringsproverna har jag inte fått veta än.
Igår eller om det var iförrgår på ronden så bestämdes det att jag skulle få special kost. Klarar inte av att äta vanlig mat, får sån ångest att jag inte äter alls.. Så nu har jag valt att få sallad och typ tonfisk,kyckling och sånt istället.
Nästa veckans mat är redan beställt så det blir först om 2 veckor. Till skillnad från vanliga psykiatrin får vi välja mellan 3 rätter eller beställa pizza men ändå är det inget som passar mig. Eller oftast i alla fall...
Nu är det strax kvällsmedicin och sedan virka en ny löpare till mitt skrivbord tänkte jag...
 
 

Såhär är det på rättspsyk

Det här att befinna sig på rättspsyk där alla mår dåligt på sitt egna vis är inte alltid lätt! 
Visst har jag kontakt med några här men långt ifrån alla har jag klickat med. 
Dem man är ""vän"" med också sjuka, och kan därav pendla något fruktansvärt i humöret ((därav mig med)).
Just nu är jag så trött på en kille här! Men får tänka att han är sjuk annars hade han inte hämnad här, ingen av oss hade hamnat här om vi mådde bra!
Nästintill alla här är på detta stället för att man begått brott och varit för sjuk för fängelse. Skillnaden är att här döms man inte till en viss tid. Tillexempel: Våldmot tjänsteman är ungefär 3 månader i fängelse, och då säger jag UNGEFÄR eftersom typen av misshandel kan variera. Men säg att du kommer till rättspsyk, då kan du bli kvar här måånga år gemfört med fängelset som släpper ut dig efter några månader.
Sen är det också sjukt att självskadepatienter skall sitta med mördare,våldtäcksmän och andra grova brottslingar!!
 
Jag sitter på en ganska öppen avdelning där dem flesta har egna frigångar och sånt. Men visst kan det vara stökigt här med. Om man vill ha frigång och läkaren anser att man är mogen//redo för det så tass det upp med förvaltningsrätten som är var 6:de månad, och man kan få avslag så klart.
 
Är man mycket sjuk eller farlig så är man på säkra avdelningar och det innebär att allt går igenom en larmbåge, även personalen gör det. Och på dessa avdelningar ((som ligger i ett annat hus)) finns det resurser för våldsamheter. Dem flesta hamnar på intaget eller i detdär huset innan man flyttas till en öppnare avdelning.
Själv kom jag till en öppen avdelning direkt då jag hade suttit på intaget och en säker avdelning i Säter.
Även självskadepatienter hamnar på intaget!
 
Jag är glad att jag får gå ut med 2 personal och dessutom handla i en lokal mataffär varannan vecka.
Dem veckorna jag inte fåt handla så gör personalen det till mig.
Samma med dem andra som inte får gå ut. Då skriver man en lista på vad man vill ha. På Säter fick dem inte handla åt oss på kort men det får man här, en handlingslista och ett bankomatkort eller lösa perngar så är det fixat.
Dem handlar även åt oss på tobaksaffären om vi vill ha löstobak eller hylsor och sånt.
 
Undrar ni något så är det att fråga =)
 
 
 
 
 

En söndag lik alla andra

Dryg söndag..
Idag har jag inte gjort så mycket, jag har mest virkat. Håller på med gryplappar till köket eftersom det är brist på dom. Var på en promenad med mina kontaktpersoner och vi hann precis in innan regnet började fullkomligt ösa ned. Tycker det är mysigt med regn eftersom jag mest sitter inne och det doftar så fruktansvärt gott.
Nu är det snart läggdax och som vanligt fasar jag inför natten.. Varför? Jo för jag har såna fruktansvärda mardrömmar trots hypovase. Kan vakna alldeles kallsvettig och i panik. 
 
Godnatt..